Klimaatplafond

Het is dus geen politiek of milieubeleid, maar een technisch bouwkundig systeem dat bijdraagt aan een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Het werkt als volgt: in het plafond zijn leidingen verwerkt waardoor warm of koud water stroomt. In de winter geeft het plafond stralingswarmte af, waardoor de ruimte op een gelijkmatige en aangename manier wordt verwarmd. In de zomer neemt het plafond juist warmte op uit de ruimte, waardoor het koel blijft, zonder de tocht of het geluid van een airco.

Klimaatplafonds worden vaak toegepast in kantoren, ziekenhuizen of duurzame nieuwbouwwoningen, omdat ze niet alleen zorgen voor comfort, maar ook energiezuinig zijn. In combinatie met warmtepompen of hernieuwbare energiebronnen kunnen ze bijdragen aan een lagere CO₂-uitstoot. Daarnaast zijn ze stil, onopvallend en dragen ze bij aan een strakke, moderne afwerking van het interieur.

Kortom, een klimaatplafond is een slimme en duurzame manier om een gebouw op een stille, comfortabele en energiezuinige manier te verwarmen en koelen.